ČOKOLÁDA

Písané 28.9.2018

Mám chuť na čokoládu. 

Cez ústa čuch cez oko a dotyk – chcem ťa, čokoláda.

Rozmaznaj ma, poteš ma.

Toľko myšlienok z jedného večera. Z jedného momentu. Z jednej chvíle.

Zaujímavé ako sa to všetko zo dňa na deň v nás mení. Ako sa na situácie, podobné, rovnaké, nové, pozeráme zakaždým s iným mind-setom. Cítime, čerpáme, naplňme sa informáciami, redukujeme ich, učíme sa z nich, tvoríme sa z nich. Až pocit určí čo je fajn. Čo ti robí pohodu.

Nemám pohodu zo včerajška. Pritom som tam bola dobrovoľne, minula som peniaze, minula som čas, prešiel piatkový večer, ale mne nebolo v pohode. Bol to čas,ktorý vyplňame pre seba, pre oddych, inšpiráciu, pre zážitok, pre vášeň….voľný čas. Ako to, že výsledok z času, voľného času, ktorý som včera mala, je, že sa hanbím, sa hnevám na seba a s stále sa pýtam seba – kde si bola, čo sa stalo ?

Malo to efekt, význam, škoda, že to ale nejde bez reálneho zážitku, že mi nestačí niečo si prečítať, niečo vidieť, niečo počuť, ale že to musím zažiť, musím sa hanbiť, aby som presvedčila svoje ja, že nie tento spôsob využitia veličiny, ktorá plynie, nestojí a nikdy sa nevráti. Nevadí. 

Mať sa tak, ako sa mať chcem. 

Mne tento stav vyvolal alkohol, alkohol mi vyvolala myšlienka, že sa chcem opiť, toto chcenie mi vyvolala zmätenosť, stratenosť sa v období. Za touto stratou si stojím sama. Nemám až tak odskúšaný tento feeling, prežila som ho včera prvý krát. Včera to bolo iné. Bolo to ako nejaká droga, ktorá ťa drží hore, skresluje ti videnie a čiastočne aj myslenie. Škála mojej včerajšej vnútornej opustenosti bola nemerateľne vysoká. Ako keby stojíš v písmenu O a ono sa zväčšuje a zväčšuje až sa čiara stratí a prerastie veľkosť do tvojej podstaty. 

Verím v silu pravidiel, hraníc, poslednú dobu vnímam ako bezhranično vytvára zmätenosť, frustráciu, blúdenie, a po určitom období nebaví, lebo sa nasýtiš toho, že môžeš všetko, vždy a všade. Blbosť, v užšom slova zmysle. Sú dni pracovné a víkend. Rozdelenie, určité hranično v plynulosti dní. Dobré hranično.

A toľko k momentu a myšlienkam, ktoré sa otvorili pri čokoláde.

Skúsenosti sú dobré akékoľvek.

Je len na más, čo si z nich zoberieme.

Vraciam sa do reality a idem si ju užiť s pozitívnymi myšlienkami.

Lindt je moja favoritka a spolu nám vie byť naozaj fajn.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *